HTML

Ecetes olló

1 lány 1 fiú 1 anya. Idejük kevés, de kreatívkodnak, mert ez nekik jó. Néha pedig jön az ecetes olló.

Kommentek

Olvasóim

látogató számláló

Friss topikok

 • BNati: Kár, hogy ezt csak most találtam meg, de kaptam némi ötletet, hogyan üssem el az időt a kislányomm... (2015.01.30. 10:35) DIY karácsonyi ajándékötlet halogatóknak
 • TrueY: @Homokvar: Aha! Kösz! Én inkább mobillal fotózok. A'la nature. :) Kitaláltam a bio fényképezést! :) (2012.03.19. 21:08) Házi- és vadmacskák WC papír gurigából
 • jobseekers: @kancellar: Ez hasznos információ. Akkor nem veszek lakkot. :) Megpróbálom üveg mögé rejteni! (2012.03.08. 14:18) Szülinapra kapott kreatív ajándék: homokkép
 • jobseekers: @Zsibrák: Kedves Zsibrák! Ha jól emlékszem a spórolós áruházban vette a Jézuska még Karácsony előt... (2012.02.25. 07:31) Otthoni graffiti
 • jobseekers: @kancellar: Talán van még annyi anyagom belőle. :) ecetesollo@gmail.com - ra írj egy üzit! (2012.02.08. 11:32) Marokelefánt

2 jó tipp a kinőtt farmernadrág újrahasznosításához

2015.01.30. 21:17 :: jobseekers

dsc04270-crop.JPG

... avagy hogyan lesz egy nadrágból 4 tároló és 1 táska?

Az a helyzet, hogy elöntötte a gyerekszobát a rengeteg kacat. Valamit tennünk kellett. Tele a polc hajgumikkal, kitűzőkkel és mindenféle "női" aprósággal. Így született meg az ötlet, hogy szükségünk van kicsi tárolókra, amikbe rendszerezni tudjuk a nagylányunk milliónyi hajbavalóit. 

Találtam az anyagok között egy kinőtt, szétszakadt farmert - kitűnő alapanyag. 2 részre vágtam mindegyik szárát, egyik felén összevarrtam, a másikat pedig beszegtem, ráapplikáltunk néhány csecse vasalható foltot (könyörtelenül átszaladtam rajta varrógéppel) és kész is voltunk. Lett helye a csatoknak, hajgumiknak, karkötőknek és nyakláncoknak.

dsc04277-crop.JPG

 

dsc04273j.JPG

 

A farmer felső, zsebes részéből pedig egy vállra akaszthatós táskát varrtam. Egy másik farmer öv része lett a táska füle, patenttel záródik és még két zsebe is van. :)

Ilyen oldalról: 

dsc04285j.JPG

 

És alulról:

dsc04283-crop.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: farmer varrás

DIY karácsonyi ajándékötlet halogatóknak

2014.12.15. 12:53 :: jobseekers

Ajándékba készítettük a nyáron ezt a bevásárlószatyrot, a dátumon is látszik, nem mai darab. De gondoltam sos karácsonyi ötletnek nem rossz. Sima karton anyagból varrtam, a füle más színű. Ennyi a specialitás. A "szabásmintát" netről lestem, nem emlékszem honnan, de nagyon egyszerű volt. Oktatóvideóval a gyengébbek kedvéért. Természetesen nem egyszer néztem meg, hogy felfogjam. Mindig ledöbbenek rajta, hogy a varrás mennyire magával tud ragadni és mennyire le is tud fárasztani egyszerre. Azt hiszem képtelen vagyok térben gondolkodni.

kezszatyor.JPG

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy szabás után nyomkodtuk rá a textilfestékkel bekent kisméretű végtagokat és hagytuk megszáradni. Egy napig száradt, majd levasaltam, hogy tartós legyen és utána varrtam meg. Így nem kenődött és mosható és örök emlék. (Amíg le nem kopik.)

labszatyor.JPG

A lábakkal nehéz dolgunk volt. Az alany 7 hónapos volt ekkor.

Sose voltam még ilyen gyors.

1 komment

Címkék: ajándék festés szatyor textil textilfestés DIY

Kis puha cuccaink

2014.12.08. 23:07 :: jobseekers

Karácsonyfadíszek maradék anyagból. Varrva. Tömve. Titkon szegfűszeggel ellátva. Karácsony körülvesz. Illatos, csillogós, picike, puha. Imádják. Elkapkodják.

karidísz_03.JPG

Sokféle minta van, mindegyik más.

De mondom, kunyerálják, alig maradt pár. Majd még varrok. 5 perc alatt megvan. Kell a fára, must have.

Kifordítva végigvarrom, átfordítom, kitömöm, levarrom, ennyi. 

karidísz_01.JPG

Na?

karidísz_02.JPG

Ugye? Még akkor is, ha a varrás nem a legszebb. Mondom, nem tudok, csak szeretek.

Szólj hozzá!

Címkék: varrás karácsonyfadísz

Adventi tutajon hajózunk Karácsonyig

2014.12.04. 09:00 :: jobseekers

Idén szedtünk egy csomó diót. Azt hittem, hogy milyen csodás koszorút fogunk belőle készíteni. Ráragasztjuk és már kész is. Aha, de nagy okosan egyben ragasztottuk őket, nem felezve, így lett vagy 3 kiló az egész. Ajtóra esélytelen felakasztani. Ja, amúgy pedig ronda lett. Ősszel még elnézegettük, de azért Karácsonyra?

diokoszoru.JPG

Készíteni kellett másikat.

Gondoltam elugrunk valahova és veszünk egy új szalmakoszorút fillérekért és arra applikálunk valamit a meglévő készletből. De ez nem jött össze, pedig 3 helyre is elmentünk. A virágosok is későn kapcsoltak idén, úgy látszik. Így elmentünk sétálni, tobozt, ágakat gyűjteni. Végleg szakítottunk a Koszorúval.

Azt az élményt leszámítva, amikor egy kiszáradt ágat kettétörve elöntötte az a rengeteg óriáshangya a konyhát, egészen jó kis délutánunk volt, hamar összeraktuk a modern változatot. Szigorúan itthoni újrahasznosított és talált alapanyagokból. Igazából pénzbe sem került, leszámítva a 4 db teamécsest, ami kibírható azt hiszem.

De ez egy adventi tutaj lett.

adventikoszoru_02.JPG

 

 adventikoszoru_03.JPG

adventikoszoru_01.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: gyertya advent koszorú ajtódísz

Textil adventi naptáraink

2014.12.01. 11:00 :: jobseekers

adventizseb-crop.JPG 

Mióta megszülettek a gyerekeink, minden évben összegyűltünk Advent előtt mi, anyák és agyaltunk, izzadtunk, és készítettük az adventi naptárakat (például ilyet). Volt, aki szabályosan stresszelt is (bizonyos gyerekszám fölött már komoly munkának számít a naptárgyártás), hogy készen legyenek időre és szépek legyenek. Mert mi nem veszünk készet, de nem ám. Kiborultunk. Meg lett is azóta egy csomó gyerekünk. Tarthatatlan állapot, kellett valami megoldás.

Varrjunk. Hurrá.

1 hét elment arra,  hogy kitaláljam, hogy hogyan fogom megvarrni és megvenni hozzá a cuccokat. Miket egyáltalán? Mi az, hogy vasalható közbélés? Anyám borogass. Érződik a gyakorlat teljes hiánya, na. De aztán fejben összeállít lassan a kép.

Ilyen anyagot vettem az anyagboltban:

adventianyag_01.jpg

Valami terítőanyag, kicsit nehéz volt vele bánni, de tök jó kockás, ideális naptárhoz, valamint nem kell méricskélni, mert be van vonalazva. Hátulja piros polár anyag, így a béléssel sem kellett vacakolni. A számokat textilfilccel festettem rá.

Aztán beindult a varrás: 1,5 hét alatt lettek készen a művek. Végül botra fűztem őket, hogy legyen tartása, damillal csőre felkötve igazán impozáns, gyerekszédítő.

Persze a poszttal valószínű elkéstem, bár estig még sok idő van. ;)

adventinaptar_01.JPG

Örök élet. :) Kiskorúak rajongását abszolút elnyerte, megérte.

Szólj hozzá!

Címkék: naptár advent varrás

Scissors reloaded...

2014.11.30. 21:31 :: jobseekers

Újraindulunk.

Két évvel, egy gyerekkel és egy varrógéppel gazdagabban. Változunk. Nem ígérek semmit, majd meglátjuk. Több fotó, kevesebb duma. És több varrás. Persze még nem tudok varrni, de a nagylány hajt, hogy csináljam, hát csinálom.

Itt van Advent, mi is készítettünk pár dolgot. Megmutatom. Érdekel?

Vágjunk bele!

 

Szólj hozzá!

Tavaszi gombvirágok a koszorún

2012.03.21. 09:15 :: jobseekers

Szétszedtem az Adventi koszorúnkat. Úgyis csak a szekrényben porosodott, jövőre meg majd sokkal jobbat fogunk csinálni. És hát kellett egy szalmakoszorú a tavaszi dekorációhoz. 

A tavaszváró virág után ismét egy pasztell színű csoda született. 

 

A készítés menete: körbetekertem a szalmakoszorút krepp papírral. Szalagokat ragasztottam rá, majd ragasztópisztollyal ráragasztottam a gombokat virág alakban. A legbonyolultabb lépés a csipkeszalag virággá formázása volt, ezt is ragasztópisztollyal oldottam meg, közepébe pedig nyomtam egy gombot. 

Eredetileg ajtódísznek szántam, de a gyerek nem engedi, ki kellett tenni az asztal közepére. Pedig nem is megy a kék a lakás színéhez. Ha megunja, azért majd kiteszem az ajtóra. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gomb koszorú krepp papír

Fa

2012.03.19. 06:45 :: jobseekers

Fa. 

Nincs több mondanivalóm. 

Megfestettem a törzset és az ágakat. A feladat mindössze annyi volt, hogy leveleket fessünk a csupasz ágakra.

Mindketten nekifutottunk a feladatnak:

 

Ha tetszett a bejegyzésem, csatlakozz az Ecetes olló Facebook csapatához!

Szólj hozzá!

Címkék: fa vízfesték

Cuki pasztell hamvas kreppszegfű

2012.03.17. 07:30 :: jobseekers

 Ilyen hűdecuki hamvas szegfűt is csináltunk az elmúlt hetekben. Az ötlet innen származik. Szerintem túlságosan giccses és pasztell, így nem is csináltam más virágot - elment a kedvem. A gyereknek meg ez még bonyolult. Neki bezzeg tetszett. Majd pár év múlva előszedem újra az ötletet. Ha lesz normális színű krepp papírom itthon. Sose vegyetek leárazott csomagot, csak azért, mert olcsó. :)

 

Virágok helyett fát és házat készítettünk hurkapálcára ragasztva, amivel akár bábozni is lehetne. Mi nem tettük, de lehetne.

 

 

Ha tetszett a bejegyzésem, csatlakozz az Ecetes olló Facebook csapatához!

Szólj hozzá!

Címkék: virág krepp papír

Nemzeti érzelmeink és emlékeink, avagy kokárda házilag

2012.03.14. 12:45 :: jobseekers

Gyerekkorom. Iskolai ünnepségek. Kokárdát véletlenül otthon hagyni. Saját készítésű zászlót szorongatni. Végtelen ideig állni ünneplőben és hallgatni a szavalókat. Majd ájultan kidőlni a sorból. Arra eszmélni, hogy két tanárnő kispadra visz és locsolnak vízzel. 

Nem, most nem ájulunk, csak kokárdát készítünk. De jó!

Kartonból és hurkapálcából, remek lesz!

 

 

A kisasszony rajzolta körbe a poharakat kartonra és ragasztotta össze a papírokat.

Feltűnik valakinek az egyetlen hiba a képeken?

 

 

Ezekkel a csodákkal fogunk kivonulni a városba huszárokat nézni. Már nagyon nagy a lelkesedés ez ügyben. Ígérem nem fogok elájulni.

Szólj hozzá!

Címkék: márc15 kokárda karton

Szülinapra kapott kreatív ajándék: homokkép

2012.03.02. 09:30 :: jobseekers

Ötletes ajándékot kapott a lányom a születésnapjára. Homokkép készítő csomagot. Volt benne néhány tasak színes homok és egy mintás kartonlap, ami öntapadós felületű. A papírcsíkokat külön darabonként lehet lehúzni a képről. Nagyon praktikus.

pingvin_k_l.jpg

Az elkészítés menete úgy zajlott, hogy az öntapadós papírról részenként lehúztuk a papírt és odaszórtuk a homokot. Amikor kész lett, jöhetett a következő papír és így tovább. Így szépen különváltak a színek. Öcsém aktívan segédkezett a kisasszonynak az elkészítésben. 

pingvin_m_k_l.jpg

Kitenni ilyen formában nem merem a polcra, mert szóródik. Vagy le fogom lakkozni, vagy üveg képkeretbe teszem és mehet a saját készítésű kép a gyerekszoba falára. :)

2 komment

Címkék: homokkép

Tavaszi virágoskert

2012.02.29. 08:45 :: jobseekers

Mondjon le a tél! Elég volt a hidegből! Már nagyon várjuk a csicsergő madarakat, virágillatot, rügyező fákat és a napsütést!

Egyenlőre csak a lakásban, de elkészítettük a saját kis tavaszi virágoskertünket. Remélem, hogy ezzel előcsalogatjuk végre a jó időt. 

papírvirág1_k_l.jpg

A virágcserép tojástartóból készült, mert szeretjük az újrahasznosítást és az egyszerű alapanyagokat; a virágok pedig kartonpapírból és hurkapálcából. Az ötlet és a sablon is innen származik.

papírvirág2_k_l.jpg

Fehér kartonból kivágtuk a virágokat és a leveleket, befestettük, majd ráragasztottuk egy hurkapálcára. A tojástartót kifestettük barnára és beletűzdeltük a virágokat. Nagyon egyszerű ötlet és rendkívül vidám látványt nyújt az asztalon!

Ha tetszett amit láttál, olvastál, csatlakozz az Ecetes olló Facebook közösségéhez!

Szólj hozzá!

Címkék: virágok karton tojástartó

"A blog, ami mosolyt ajándékoz"

2012.02.24. 13:00 :: jobseekers

Tegnap kaptam egy díjat Megesett lány-tól. Köszönöm szépen. :) És mióta megfejtettük, hogy mit is jelent valójában, egészen jól érzem magam tőle. :)

DJ_1_~1.JPG

Ami a díjat illeti:

-megköszönjük annak, akitől kaptuk, mert udvarias gyerekek vagyunk
-kirakjuk a blogunkra a képet, mert büszke gyerekek is vagyunk
-írunk magunkról három dolgot, mert egoista gyerekek is vagyunk
-továbbadjuk 4 bloggernek, mert jószívűek is vagyunk

Ezennel továbbadom: Mokka Mekkának, Grétiii-nek, Gombvilágnak és Csiribiri-nek.

Végezetül a rólam szóló három dolog:

1, Kiolvastam A szoba c. könyvet és túléltem mindenféle lelki károsodás nélkül. Bár voltak nehéz pillanataim. :)

2, Szeretem a frissen sült kenyér illatát a konyhámban.

3, Félek a szűk helyektől, mióta egyszer (és utoljára) elmentem barlangászni.

Szólj hozzá!

Címkék: bloggerdíj

Otthoni graffiti

2012.02.23. 20:48 :: jobseekers

Sajnos a héten az egész családunkat elérte valami vírus. Mindenki ágynak (lavórnak, WC-nek...) dőlt, így nem is tudtunk sokat kreatívkodni. Mivel szobafogságon voltunk és én sem voltam valami jól, ki kellett találnom valamit, amivel leköthetem a gyereket és nem kellek hozzá. 

Előkotortam a szekrényből a Jézuskától kapott fürdőszobai krétát (szappankréta). Lehet vele rajzolni a csempére és lejön szivaccsal. Ezt ígérik a dobozon. Wow.

Teszteltük.

grafitti2_m_k_l.jpg

 

Kislányomnak annyira tetszett az, hogy bárhova rajzolhat a fürdőben, hogy hihetetlen, de 1,5 órát elrajzolgatott magában. Elmondása szerint: bábokat, hajót, halat, pont pont vesszőcskét rajzolt ide-oda. És utána még le is mosta a csempét. Mert ezt a krétát még lemosni is menő. Imádom ezt a terméket. :)

 

grafitti_m_k_l.jpg

 

Kétszer ismételtük meg ezt a játékot a héten, mindkétszer hatalmas sikere volt. 

Tisztítás: enyhén nedves szivaccsal, de a fugáról nehezebben jön le...

Tanács: ne fürdés közben próbáljátok ki, mert eléggé gusztustalan színe lesz a fürdővíznek a festéktől. Nem ülnék bele abba a vízbe, az biztos. Először mi is így próbáltuk, de nem jött be.

2 komment

Címkék: graffiti kréta csempe

P.Ó.K. hadművelet - avagy farsang a bölcsiben

2012.02.16. 09:00 :: jobseekers

Az történt, hogy az én szöszi kislányom egyik nap hazaállított, hogy ő pók akar lenni a farsangon a bölcsiben. Ez a nagy helyzet. Már hetek óta és nem tántorítható el semmiféle rózsaszín habos babos csábítással. Kénytelen voltam elkezdeni gondolkodni, hogy hogy fogjuk megvalósítani ezt a rendkívül csajos jelmezt. :)

Először a hajpántot készítettem el. Zseníliadrótból és ragasztható szemekből. Ne kérdezzétek, hogy mióta van a póknak szarva. Van és kész. :)

Vettem fekete pamutharisnyát és volt itthon sötétbarna hosszú ujjú póló. Már csak dekorálni kellett. 

pókhajpánt_k_l.jpg

A pólóra fehér zsírkrétával rajzoltam pókhálót, és ráragasztottam egy kartonból kivágott pókot, amit együtt díszítettünk fel csillámos pöttyökkel. A hátára kellett még 4 db láb. (4 már megvolt alapból. :)) Ezt hosszúkás lufival és nájlonharisnyával oldottam meg. Jobban nézet volna ki, ha nagyobbak a lufik, de akkor nem fértünk volna be a bölcsiajtón. :) Így egy kicsit szafaládé-hatásúak lettek a lábak. De mindenképpen egyedi.

pókláb_k_l.jpg

A jelmezhez az alábbi kellékeket használtuk:

 • szemes hajpánt (zseníliadrótok, szemek)
 • pókhálós-pókos póló (zsírkréta, kartonpók)
 • fekete pamut harisnya,
 • gyerek nylon harisnyába helyezett hosszúkás lufik.

pókpólóff_k_l.jpg

Nagyon tetszett a kisasszonynak a végeredmény és csak ez számít. :)

Szólj hozzá!

Címkék: pók jelmez

Fémallergiára bizsut!

2012.02.15. 13:52 :: jobseekers

Nikkelallergiám van. Nem bírom a fém cuccokat. Nadrággomb, óra hátlap, ezüst, bizsu fülbevalók, kapcsok, nyakláncok - ezekkel mind le kellett számolnom már évekkel ezelőtt, mert nagyon hamar kiütéseket kaptam tőlük. Elkönyveltem magamban, hogy értékes nő vagyok - csak az aranyat bírom, ezért sokáig nem is gondoltam rá, hogy valaha is lehet nekem bizsu fülbevalóm. Aztán pár évvel ezelőtt megtudtam, hogy léteznek már olyan kapcsok, amik nikkelmentesek, nemrég pedig sikerült hozzájutnom 2 pár kapocshoz. Boldogság ez számomra.

Adta magát a lehetőség, hogy híres ékszerkészítő váljon belőlem. Az első lépéseket már meg is tettem.

Na jó, több lépés nem biztos, hogy lesz a "biztos" siker felé, de valljuk be, remekül szórakoztam a készítés közben. Az első fülbevalóra festett üveggyöngyöt biggyesztettem.

gyöngyfülbevaló_k_l.jpg

A második fülbevalóra napkőből készült különböző méretű gyöngyöket tettem. Ezt még nem volt alkalmam viselni, csak az előbbit teszteltem, mert az jobban tetszik és nem annyira alkalmi.

A napkő fülbevaló annyira idegenkedett a fotózástól, hogy ennél jobb képet nem tudtam készíteni róla. Érdekes gyöngy ez amúgy, mert kőből van, hideg és csillog.

napkőfülbevaló_k_l.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: allergia ékszer fülbevaló

JÁTÉK: egyedi, gyöngyös kulcstartót nyerhettek!

2012.02.13. 11:00 :: jobseekers

Mindig is csodáltam azokat az embereket, akik hosszú órákon keresztül elmélyülten tudnak alkotni. A gyöngyfűzés tipikusan ilyen elfoglaltság. Rengeteg időt és energiát igényel. 

Szeretnék most nektek bemutatni egy gyöngyékszer készítő alkotót, Edinát:

"Edina (edigalaxy) vagyok. Gyerekkorom óta foglalkozok mindenféle kreatív dologgal. 2011. októbere óta a Facebookon elérhetőek az alkotásaim. 

 

 

Fő alapanyagom, amiből az ékszerek készülnek a gyöngy. Viszont nagyon szeretek új dolgokat kipróbálni. Elvégre a jó pap is holtig tanul! :)

Mindig van egy aktuális készletem, de nagyon szívesen teljesítek egyedi megrendeléseket is!

Az alkotásaim mindegyikében benne van a szívem egy darabja, s szerintem ettől lesznek kölönlegesek a kézzel készített dolgok!

Érdeklődni e-mailben lehet: edina880831@gmail.com"

 

JÁTÉK!

 

Edina az alábbi kézzel készített alkotását ajánlotta fel nekünk, egy szerencsés nyertes megnyerheti ezt az egyedi, gyöngyös kulcstartót!

 

 

A játék feltételei:

 • legyetek az Ecetes olló és Edigalaxy követői Facebook-on,
 • osszátok meg ezt a bejegyzést és
 • töltsétek ki az alábbi kérdőívet:

 Határidő nincs, akkor fogok sorsolni, amikor eléri a Facebook követőim száma a 200-at!

Szólj hozzá!

Címkék: játék

Készíts egy ékszert és ajánld fel a természet védelméhez! - Praktikák – WWF Kreatív jótékonysági akció

2012.02.10. 12:40 :: jobseekers

Az alábbi felhívásra szeretném felhívni a figyelmeteket, készítsetek ékszereket!

 

"Alkotni jó, az alkotás öröm! Alkoss együtt a Praktikák online kézműves magazin csapatával, mert most igazán jó ügy érdekében barkácsolunk!

Mi, a Praktikák gyöngy- és drótékszer alkotói úgy gondoltuk, munkáinkat összegyűjtjük és felajánljuk a WWF Magyarország számára. A felajánlott ékszerek a Tesz-Vesz aukciós portálon egy akució keretében elárverezésre kerülnek és a befolyt összeggel támogatja az alkotói közösség a magyarországi természetvédelmi szervezetet!
 
Kampányunkban kifejezetten a természethez kötődő alkotásokat készítünk, egyedi és különleges díszeket és ékszereket. Ékszereink szépségével a természet szépségére szeretnénk felhívni a figyelmet. Csatlakozz Te is hozzánk, mutasd meg mit tudsz és mindeközben segítsük együtt a WWF-et céljaik elérésében! Hogy hogyan teheted?
 
1. Készíts egy ékszert, ami szerinted kifejezi a természetvédelmet! Például olyat, amely egy számodra kedves vagy érdekes állatot, növényt ábrázol. Vagy a színvilága az élővilágunk színeit tükrözi. Az is jó megoldás, ha az alapanyaga természetbarát vagy újrahasznosított anyag! A lényeg, hogy Te készítsd és a természetvédelmet jelképezze!
 
2. Az elkészített ékszert ajánld fel a WWF Magyarország számára! Így máris részt vesz az aukción, a befolyt összeggel pedig a hazai környezet védelmet támogatod!
 
A felajánlott alkotást 2012. február 29-ig várják a szervezők a következő címre: Praktikák Online Magazin, 2310 Szigetszentmiklós Komp u. 15 C/15
 
A csomagra mindenkép írd rá „ WWF – ékszerekkel a természetvédelemért”
 
A Praktikák csapata elkészíti az aukcióhoz szükséges fotósorozatot és a képekkel együtt továbbítják a WWF számára.
 
A felajánlott ékszereket és készítőiket megismerheted a Praktikák online kézműves portál oldalán (www.praktikak.hu), valamint megtalálhatod majd a Gyöngyfűzés (https://www.facebook.com/gyongyfuzes.praktikak) és a WWF (https://www.facebook.com/wwfhungary) Facebook közösségek oldalán is.
 
A WWF minden adományozót egy elismerő oklevéllel jutalmaz! Ékszereid elkészítéséhez 10% kedvezményt kapsz a www.gyongy-varazs.hu webshopban a WWFPraktikak kuponkód megadásával! Munkádhoz ötleteket, mintákat találsz a www.praktikak.hu oldalon!"

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat wwf praktikák

Filcszívek: sorsolás!

2012.02.09. 10:00 :: jobseekers

Véget ért a Valentin napi játékunk Filc Deko-val. Köszönöm nektek a sok lájkot és követést! Szépen bővül az Ecetes olló csapata, aminek nagyon örülök. 

A játékban csak azokat a jelentkezőket vettem figyelembe, akik eleget tettek a játék kiírásában foglaltaknak. A sorsolásban a randon.org állt segítségemre.

Összesen 47-en vettetek részt a játékban. 

És a nyertesek:

Rózsaszín szív: Imre Zsuzsanna

Kék szív: Herbay-Rancz Katalin

Piros szív: Karnis-Kiss Ilona

Gratulálok nekik, emailben felveszem velük a kapcsolatot!

Szólj hozzá!

Címkék: játék

Potpurri újragondolva

2012.02.08. 10:30 :: jobseekers

 Marad egy csomag valamim. Tényleg nem tudom, hogy mi a neve. Izé. Szárított termések? Potpurri? Passz. Szaga nincs, viszont festett. Na mindegy, Felhasználtuk. 

Kartonpapírból (régi kartondoboz) formákat vágtunk ki és ragasztópisztollyal ragasztottuk rá a terméseket. Én kezeltem a pisztolyt, a gyerek pedig nyomkodta a papírra és alakította a mintát.

Így készült egy szív:

 

És egy mécsestartó, amit soha nem mernék meggyújtani, mert pillanatok alatt lángba borul az egész a belógó száraz növényektől. :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: mécsestartó potpurri

Marokelefánt

2012.02.06. 11:12 :: jobseekers

"Anya, csinálj nekem elefántot! De ne papírból! Ne fessünk és ne színezzük!"

Ciki.

A lecke fel van adva, mi? Hát akkor mi legyen? Varrjunk? Kb 15 éve nem varrtam. Maximum gombot, ha leszakadt, meg zoknit stoppoltam, de ennyi. Most tényleg álljak neki varrni?

"Igen!" - jött a válasz!

Maradt néhány kiselejtezett póló a fiókban, amit hasonló célokra tettem félre. Kiválasztottunk egy barnát, majd rávetettem magam az internetre - gugli a barátunk ugyebár.

Hogy kell elefántot varrni?

Hosszas keresés után találtam egy viszonylag egyszerű leírást és sablont is hozzá itt. (Elefánt szabás varrás címszó alatt megtaláljátok a sablont.)

Mivel NEM TUDOK VARRNI és amúgy is bal kezes vagyok és ezt nem győzöm hangsúlyozni, egyáltalán nem törekedtem a szépségre. Kizárólag arra törekedtem, hogy elefánt formát sikerüljön kihozni a régi, szakadt pólóból.

 

 

4 komment

Címkék: elefánt varrás

Valentin napi JÁTÉK!

2012.02.02. 12:00 :: jobseekers

 Szeretnék nektek bemutatni egy filc varró alkotót, Szikora Mariannt és a Filc Deko blogját.  (Filc Deko a Facebookon)

"Jelenleg a nap 24 órájában Anyuka vagyok, aki önmaga szórakoztatására kezdett varrogatni. Kezdetben csak dícsérték a munkám, majd egy nap felmerült, hogy mi lenne, ha rendelésre is készítenék, ugyanis lenne rá igény. Azóta varrogatok.

Szín és a díszítés témája szabadon választható, igyekszem megvalósítani mindent, de ha megtisztelsz a bizalmaddal, rám is bízhatod.

Mindent kézzel varrok, ebből adódóan egyedi minden munkám. Kínálatomat folyamatosan bővítem.

Érdeklődni lehet: filcdeko@freemail.hu vagy a Facebook-on."

 

JÁTÉK!

 

 

Ez a 3 tündéri Valentin-napi filc szív (piros, kék és rózsaszín) fog gazdára találni mostani közös játékunkban. 3 nyertesünk lesz ismét, a nyereményekért a Filc Deko Facebook oldalán is lehet pályázni!

A játékhoz nem kell mást tennetek, mint:

 • követőm lenni Facebookon,
 • megosztani ezt a bejegyzést és
 • kitölteni az alábbi kérdőívet

 

Határidó: 2012.02.08-a szerda, 19 óra.

Örömteli játékot kívánok!

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék

Sorsoltam!

2012.02.01. 20:45 :: jobseekers

 Örülök neki, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvendett a játék Snéra festményért!

Sokan játszottatok és gondolom izgatottan várjátok már, hogy ki lesz a szerencsés nyertes!

A játékban csak azokat a jelentkezőket vettem figyelembe, akik kivétel nélkül eleget tettek a játék kiírásában foglaltaknak! A sorsolásban ismét a random.org állt a segítségemre.

42-en vehettetek részt a játékban. A nyertes pedig 21-es sorszámmal: 

Badenczki Csilla 

Gratulálok!

 

Kérem, hogy jelentkezz az ecetesollo@gmail.com email címen egyeztetés végett!

Szólj hozzá!

Címkék: játék

Beszámoló: Farsangi Karnevál

2012.01.30. 17:30 :: jobseekers

 

Múlt szombaton, 2012.01.28-án a Fehérvári Civil Központ falai közt varázslat történt: előbújtak a rejtekhelyükről a katicabogarak, csigák, baglyok, pókok, méhecskék, a férfi nővé változott, a nő férfivá, az apa lovaggá, az anya Szörnyella De Frász-szá. Még a CSI helyszínelők lelkes csapata sem tudta kideríteni, hogy a melegítőbe öltözött fiúk mit és miért húztak a fejükre.

Szólj hozzá!

Címkék: farsang karnevál

Februári metarmorfózis: bagoly, vérnyúl és tollas hercegnő

2012.01.29. 20:04 :: jobseekers

 A hétvége a farsang jegyében telt. Ettük a farsangi fánkot a Farsangi Karneválon, kislányom pókjelmezben rohangált a bulin, én pedig készítettem az álarcokat a gyerekekkel-felnőttekkel.

A álarcokat kartonból, vízfestékkel készítettük, majd száradás után csillámos ragasztóval tettük csillogóvá. Hobbiboltban vásárolható színes tollakat ragasztottunk rájuk bolondításképp.

Szólj hozzá!

Címkék: álarc maszk

süti beállítások módosítása